ABCpress.se

Kungsängen. 20-04-14

Under eftermiddagen drabbades invånare i Kungsängen av plötslig vattenbrist. Det var asfalten vid Skolvägen som plötsligt gav vika då en buss skulle passera. Under asfalten var det en stor vattenläcka som gjorde underlaget mjukt och poröst. Polis och brandkåren var snabbt på plats för att spärra av området. Ingen kom till skada och chauffören och resenärerna kunde lämna bussen utan dramatik.

.

Uppsala, Boländerna. 20-04-19

Fler butiker och restauranger får det allt svårare i coronatider. Besökte en butik i Boländerna i Uppsala för att titta på utemöbler. Till min förvåning så var hela nedre planet helt tomt sånär på en gäst vid en restaurang som fortfarande försöker hålla sig över ytan. Längre in i lokalen finns en restaurang till, men var nu helt igenbommad med alla möblerna prydligt uppradade på borden och vid kassan fanns tydlig information om företagets situation.

.

Runby Torg, Upplands Väsby. 20-04-23

Runby Torg i Upplands Väsby har under en längre tid varit bortglömt och förfallet. Företagarna runt torget har tidigare varit frustrerade då bland annat parkeringsplatser försvunnit på grund av olika byggen runt om. Det gjorde det svårt att dra till sig kunder. Nu finns det nya planer på att fräscha upp Runby Torg. Det planeras nya spännande butiker som skall etablera sig runt torget. Några nya inslag på torget blir bland annat en hamburgerrestaurang med en sportbar, servering av thaimat från en foodtruck. Det kanske mest spännande är en scen som skall byggas på torget för olika uppträdanden. Avsikten med uppfräschningen är att få ett torg där alla kan trivas och känna sig hemma. Sedan 2015 ägs Runby Torg med intilliggande fastigheter av Öresundsfortet.

.

Upplands Väsby. 20-04-27

Och den ljusnande framtid är vår.

Coronapandemin drabbar alla på något sätt. För många blir det en annorlunda sommar då bland annat olika evenemang ställs in, vi kanske ombeds att fortsättningsvis inte resa inom landet, och ännu mindre semestra utomlands. Men det är bara spekulationer, i dagsläget vet ingen något om morgondagen. Snart kommer många gymnasieelever att ta studenten med glädje, lycka och en framtidstro. Men i år blir det inget traditionellt utspring för årets studenter. Många är förtvivlade och ledsna över att inte få fira med sång, fest och transport på flak till långt in på småtimmarna. Bakgrunden till att de inte kan fira traditionsenligt är risken för smittspridning av Covid-19. Sedan den 18 mars har gymnasieskolorna haft distansundervisning i syfte att minska smittspridningen i samhället. Håll ut. Snart blir det som vanligt.

.