Upplands Väsby, 21-08-22

Efter en lång varm sommar är det nu dags för Väsby Konsthall att slå upp portarna. Konstsäsongen inleds av fyra konstnärer i Optimus och Primus hallarna.

 

I Optimushallen huserar de tre konstnärerna Ann-Catrin Olsson, Jakob Westberg och Katrin Westman under titeln ”Gesten”. Det är en blandning av skulptur, måleri och installationer. Några av verken är framställda för just detta samarbete och utställning. Tillsammans har de genom sina konstnärskap undersökt kroppens inre och yttre rum.

 

Ann-Catrin Olsson, född 1984, arbetar och bor i Vallsta utanför Gävle. Hon tog sin MFA-examen från Umeå konsthögskola 2015. Hon har deltagit i utställningar på Living Art Museum, Reykjavik, Bildmuseet, Umeå, Gallery CC, Malmö, Konstnärshuset, Stockholm och puntWG, Amsterdam. Hennes senaste separatutställning visades 2019 på Galleri NOS i Stockholm.

 

Jakob Westberg har studerat på Umeå Konsthögskola där han också tog en mastersexamen 2016. Här på Väsby Konsthall ställer Jakob ut bland annat enormt färgstarka skulpturer gjorda av bland annat epoxy, gips och trådar i textil.

 

Katrin Westman, född 1987 Örebro, har bland annat utbildat sig på Master of fine arts, Umeå Academy och fått otaliga stipendier bland annat ett 2-årigt arbetsstipendium av Konstnärsnämnden.

 

I Primushallen visar Hanna Stansvik verk av fantastiska kvinnokroppar i olika poser. Hanna har sin egen kropp som inspiration. Hanna utforskar ett enkelt och privat område, den kvinnliga kroppen. Genom att använda sig själv som modell kan hon iscensätta en situation som känns trygg, utlämnande och helt privat.

Hanna växte upp i Hallsberg men är numera verksam i Stockholm. Utöver konststudier har Stansvik studerat både konst- och genusvetenskap samt konstpedagogik i Stockholm och Uppsala.

 

Utställningarna pågår till och med 12 september 2021.
Väsby Konsthall, Optimusvägen 12B, Upplands Väsby.

Tel: 08-590 948 50. info@vasbykonsthall.com

Se fler inlägg på www.ABCPRESS.se

 

.