Cementbil välte vid Bredden, Upplands Väsby, 20-02-04

Under tisdagen vid 14 tiden välte en cementbil med släp i rondellen under motorvägen vid Bredden. Lyckligtvis skadades ingen, men till följd av olyckan blev det långa köer. Polis och bärgare var snabbt på plats för att så fort som möjligt få trafiken att flyta.

.

Väsby Konsthall, Upplands Väsby, 20-02-09

Finissage med japanska toner

Väsby Konsthalls jubileumsutställningar ”Favoriter i repris” och ”Rörelse” är nu till ända. 13 konstnärer har visat alster från tidigare utställningar genom åren och Väsby Stöd och Omsorg har visat verk på temat miljö och återbruk. Under utställningens sista timmar uppträdde kören Sakura, en japansk kör som huvudsakligen framför sånger på japanska. Det är inte första gången kören gästar Väsby Konsthall. 2001 sjöng kören vid Sumiko Kiyoharas vernissage. Sumiko är akvarellkonstnär och har även visat sina verk under jubileumsutställningen. Sumiko är också medlem i Sakura, en grupp som funnits i mer än 20 år. Sakura är den japanska benämningen på körsbärsträdet. Varje år uppträder Sakura under körsbärsträdens blomning i Kungsträdgården.

Redan under måndagen kommer det att förberedas för två nya spännande utställningar. Den ena är Gunilla Wänns utställning ”Flores Flagrante” där Gunilla lägger till blommor från mönster på tyger, tapeter och heminredning. Den andra är Anna Anna Lindbergs ”Ögonblick” som är collage/montage med bilder av platser som hon har besökt, platser med speciella minnen. Anna vill uppmuntra till eftertanke, få oss att stanna upp, upptäcka små detaljer i vardagen.

Utställningarna pågår 15 februari - 8 mars.
Väsby Konsthall, Optimusvägen 12B, Upplands Väsby.
Tel: 08-590 948 50. info@vasbykonsthall.com

PS. Finissage är oftast ett evenemang i anslutning till den sista utställningsdagen.

.

Väsby Konsthall, Upplands Väsby, 20-02-15

Just nu pågår två mycket spännande utställningar i Väsby Konsthall, Upplands Väsby. I Optimushallen visar Anna Lindberg sina verk i utställningen ”Ögonblick med collage och målningar”. I Primushallen visas Gunilla Wänns utställning ”Flores Flagrante”.

Anna Lindberg visar collage. Det är olika ögonblick som Anna gjort ett montage av. Det är platser som hon besökt som har speciella minnen för henne. Inför varje nytt verk är hon mycket noggrann i sin research. Anna vill med sin konst få oss att upptäcka de små detaljerna i vardagen som vi oftast inte reflekterar över. Anna arbetar med olika tekniker, bland annat måleri i olja och akvarell. Anna började med akvarell då hon ville ställa ut i Akvarellsalongen i Väsby Konsthall, innan hade hon inte prövat på den svåra tekniken. Det senaste hon vill utforska är ”linocut printmaking” (linoleumsnitt). Tekniken går ut på att man skär ut det som ska vara vitt ur en linoleum platta som man sedan färgar in. Anna kommer att ha en workshop i collageteknik den 8 mars då alla är välkomna.

Gunilla Wänn är utbildad inom textil och måleri och arbetar med utställningar, utsmyckningsuppdrag och konstpedagogiska uppdrag. I Väsby Konsthall visar Gunilla bland annat ett överflöd av färgsprakande blomsterverk gjorda bland annat i broderi och måleri. Den senaste målningen från 2019 heter "Sergels Torg" med blommor efter fotografier tagna vid trappan, Sergels torg, i april 2017, efter terrordådet på Drottninggatan. Där får blommorna symbolisera den stora sorgen efter Rakhmat Akilovs attack. Gunilla hämtar sin inspiration bland annat från gamla skolplanscher med illustrationer. Gunilla är flitigt anlitad för utsmyckningar i offentlig miljö för bland annat Falu lasaretts Barn- och ungdomsmottagning. Gunilla driver även ”WannDesign” tillsammans med sin mor Lovisa Wänn.

Utställningarna pågår 15 februari - 8 mars.
Väsby Konsthall, Optimusvägen 12B, Upplands Väsby.
Tel: 08-590 948 50. info@vasbykonsthall.com

.

Upplands Väsby, 21-02-14

 

Mjukt och hårt i fin spännande kombination

 

Väsby konsthall visar nu två spännande konstnärers verk i utställningen ”Sten & Väv”. Det är Lore Nynell och Agneta B. Lind som visar sina alster i hallarna Optimushallen och Primushallen.

 

Lore Nynell är född 1946 i Danmark, växte upp i Brasilien och flyttade 1982 till Sverige. Lore är yrkesverksam skulptör sedan flera decennier och bor nu i småländska Gamleby. Där har hon även sin verkstad, galleri och skulpturparken som är under en ständig förändringsprocess.

 

Lore arbetar främst i sten, alla sorters sten. Men det är inte ovanligt att hon kompletterar sina stenskulpturer med annat material som glas, metall, vatten eller ljus. Hon menar att materialet hon arbetar i har ett eget liv och formger sig själv och att hon bara är redskapet. Lore vill inte sätta titlar på sina verk då hon menar att betraktaren själv får göra sig en föreställning och uppleva verket.

Agneta B. Lind har efter 40 års verksamhet i Gässemåla i Småland flyttat tillbaka till barndomens breddgrad, Skagsudde, Höga kusten. Flytten medförde en spännande utveckling med havet alldeles runt knuten.

 

Agnetas väveri har oftast vatten som tema, det är ett tema hon fördjupats sig i under de senaste åren. Hon utgår från vattnets olika uttryck i speglingar, strömmar, vindilar, frusen form och det som skymtar under ytan. Hon vill inte krångla till det hela utan förenklar motivet så långt det går utan att förlora mystiken. Agnetas vävar och Lores stenskulpturer möts och bildar en spännande kombination.

 

Utställningen pågår till och med 7 mars 2021.

Väsby Konsthall, Optimusvägen 12B, Upplands Väsby.

Tel: 08-590 948 50. info@vasbykonsthall.com

 

.