Upplands Väsby. 20-05-01

DIGITALT FIRANDE  I UPPLANDS VÄSBY PÅ 1 MAJ!

En gammal tradition är svår att bryta. Socialdemokraterna ställer inte in, de ställer om årets firande. I år firas första maj på ett något annorlunda sätt. På grund av Corona-pandemin arrangeras inget förstamajfirande i Suseboparken, Upplands Väsby. I stället har Socialdemokraterna i Upplands Väsby producerat en kort film som publiceras på Facebook där oppositionsrådet Mathias Bohman talar. Här nedan en tillbakablick på 2018 års firande i Suseboparken, Upplands Väsby.

"Trots att regnet hängde i luften hade många samlats för att fira arbetarrörelsens högtidsdag 1:a maj i Suseboparken. Gun Bjurberg underhöll med sång och musik medan det bjöds på både korv och kaffe. Årets paroll är ”Tillsammans för trygghet”. Arbetarkommunens ordförande Erika Fransson hälsade alla välkomna och presenterade de tre inbjudna talarna, riksdagsledamot Azadeh Rojhan Gustafsson, Marie Åberg, LO-facken i Upplands Väsby, och Sol Hanell, ordförande SSU Upplands Väsby. Avslutningsvis höll Mathias Bohman, kommunstyrelsens ordförande i Väsby, också ett tal som bland annat handlade om att tillsammans skapa ett bättre samhälle där alla kan känna sig trygga”.

.

Upplands Väsby, Fresta kyrka. 20-05-24

Tiden går fort.

Nu har kyrkoherde Håkan Simonsson bestämt sig för att gå vidare till annan tjänst efter att varit kyrkoherde i Fresta församling i nära tio år. Håkan är en mycket omtyckt kyrkoherde och har bland annat varit med och utvecklat bland annat församlingens verksamheter och förvaltning. Redan nu pågår överlämningen men formellt slutar han den 2 juli.

Det var en kall och solig dag med mycket snö den 20 februari 2011 som Håkan Simonsson välkomnades till Fresta församling i en mottagningsgudstjänst. Håkan Simonsson efterträdde då Stig Dellström som varit kyrkoherde i Fresta församling i 28 år.

Under mottagningsgudstjänsten var Fresta kyrka fylld till bredden av nyfikna och förväntansfulla församlingsbor. Frestakören sjöng stämningsfullt under ledning av Maria Stoltz Wahlfors.

Med på mottagningsgudstjänsten var Biskop Eva Brunne. Biskopens uppgift var att välsigna Håkan i sin roll i Fresta församling. Eva Brunne berättade att hon varit i Fresta kyrka en gång tidigare, för 20 år sedan. Det var under ett dop och då som inbjuden familjemedlem. Hon mindes väl altarskåpet från 1470-talet och den magnifika orgeln.

.