Årets sista utställning på Väsby Konsthall, 19-11-24

Nu visas årets sista utställning på Väsby Konsthall. Det är höstsalongen ”Kvadraten” med 88 konstnärer och konstnären Lotta Wästerlid Zmuda-Trzebiatowski.

I Primushallen huserar Lotta Wästerlid Zmuda-Trzebiatowski med bland annat måleri, skulptur och broderi. Lotta arbetar gärna med teman som rör maktrelationer och kvinnofrågor. Just nu studerar Lotta på Konstfack i Stockholm. Hon är även utbildad i England i fri konst. Lotta har många järn i elden. Förutom sitt konstnärskap ägnar hon sig åt att skriva, arbeta som kostymör, som dekoratör med mera.

I ”Optimushallen” visas Höstsalongen ”Kvadraten”. Det är en jurybedömd salong. Tidigare kunde man lämna in fotografier av verken men nu måste det fysiska verket lämnas in. I år hade 138 konstnärer från hela Sverige skickat in totalt 375 verk i varierande teknik och storlekar. 88 konstnärer antogs med totalt 126 verk. Kravet var att formatet skulle vara en kvadrat, men storleken var valfri och inget verk fick vara en akvarell. Samtidigt finns en ”Minisalong” som inte är jurybedömd. Där fick alla som ville medverka med ett verk som totalt mätte 10 kvadratcentimeter.

Kvadrat, från latinets quadratum eller quadratus, betecknar inom geometrin en fyrhörnig, plan, geometrisk figur där alla sidor är lika långa och alla vinklar är räta.

Utställningen pågår till och med 15 december 2019. Väsby Konsthall, Optimusvägen 12B, Upplands Väsby.