Väsby Konsthall ”Äkta nymålat” 22-02-05

”KUBNICKS”

Just nu visar konstnärsduon ”KUBNICKS” utställningen ”ÄKTA NYMÅLAT” på Picchus Café, Gamla Apoteket i Upplands Väsby. Duon består av Anders Almberg och Anders Thomasson. De båda har känt varandra länge. Redan för cirka 30 år sedan bildades bandet ”Jump4Joy”, Anders Almberg som trummis, Anders Thomasson kontrabas, Ulf Sandström sång/piano och Bo Gustafsson saxofon. En av deras första spelningar ägde rum just på Picchus Café, det var 1991. Nu är Anders och Anders tillbaka på Picchus Café med en diger utställning där de visar bland annat bildkonst, skulptur och måleri/collage. De båda konstnärerna har inte bara samma förnamn de har i mångt och mycket även samma formspråk i sin konst.

Anders Almberg bor och verkar i Upplands Väsby i ett fint gammalt skolhus. Han har ett förflutet som reklamtecknare, många år på olika konstskolor och flertalet separatutställningar. Just nu är han en av sju lokala konstnärer som ställer ut i Väsby Konsthalls nya lokaler vid Sigma Centrum.

Anders Thomasson har flerårig fotoutbildning, har haft flera separatutställningar och varit representerad på flera konstmässor. Anders måleri är ett kraftfullt möte mellan det tidiga 1900-talets kubism/surrealism. Han kommer under hösten att delta i Stockholms Konstsalong på Gustaf de Lavals Torg i Nacka. Anders bor sedan 1998 i Älvkarleby, men bodde tidigare i Upplands Väsby.

Utställningen pågår tom 6 mars 2022.

Picchus Café. Väsbyvägen 36, Upplands Väsby.

www.picchuscafe.se

”Woman carrying a water jug” av Anders Thomasson.
”Body and Soul” av Anders Almberg.
Det var stundtals lite trångt under vernissagedagen.
På spiselkransen”Kinisis”, ”Cubistic Guitar” och ”Dancing Woman” av Anders Thomasson. På väggen ”Modellers Club” och ”Djävulsfälla” av Anders Almberg.
Anders Almberg berättar gärna om sin konst.
Det bjöds inte bara på spännande konst. Blev man hungrig kunde man njuta av god mat.
”Picassos t-shirt” av Anders Almberg.
”Lögntvätt för politiker” av Anders Almberg.
”Djävulsfälla” av Anders Almberg. Taggtråden som är från 2:a världskriget har Anders hämtat i norra Norge.
”Patience/Solitaire”” av Anders Thomasson.
”Synthetic domino” av Anders Thomasson.
”Värsta jävla Boogie Woogie fyfan” av Anders Almberg.
Anders Thomasson fick många frågor om sin konst.
Konstnärsduon ”KUBNICKS”, Anders Thomasson och Anders Almberg.
”Korsdrag” av Anders Almberg.
Detalj ”Korsdrag” av Anders Almberg.
Under vernissagedagen bjöds det på cider.