”Väsby Konsthall”

Årets sista utställning på Väsby konsthall, 21-11-14

Nu visas årets sista utställning i Väsby konsthalls nuvarande lokaler. Det är konstnärerna Anna Lindgren och Jeanette Fyhr som båda visar måleri i olika tekniker. Det är den sista utställningen i konsthallen på cirka fem år. Lokalerna skall renoveras och Väsby konsthall kommer att flytta till en temporär lokal i Sigma. Redan 22 januari 2022 visas den första utställningen i den nya lokalen.Kommunalrådet Anders Rosén, Vänsterpartiet i Upplands Väsby, invigde utställningen och menar att Väsby konsthall betyder mycket för konsten, inte minst för alla lokala konstnärer. Han vill att politiker skall engagera sig mer i kulturen och konsten eftersom kulturen är en viktig del i samhället och kulturella värderingar påverkar alla som lever och interagerar i ett samhälle.I Primushallen visar Anna Lindgren målningar under rubriken ”I skuggan av ett minne”. Hennes teknik är bland annat lager på lager med akryl och olja. Anna intresserar sig för hur relationen mellan människa och natur ter sig. Målningarna som visas utgår bland annat från egna fotografier och minnen av platser som hon har besökt. Anna är född 1962 i Ludvika och bor sedan 1989 i Köpenhamn. I Optimushallen visar Jeanette Fyhr bland annat måleri, keramik och glaskonst. Hon är inte främmande för att arbeta i de flesta material, både när det gäller måleri och skulptur, men hon längtar ständigt tillbaka att arbeta i glas. Hon har sin ateljé i den gamla porslinsfabriken i Gustavsberg på Värmdö strax utanför Stockholm. Hon menar att man skall tolka hennes konst fritt och att den tolkning som görs kanske inte är den som Jeanette gjorde från början, men som hon ändå välkomnar. Utställningen pågår till och med 12 december 2021.Väsby Konsthall, Optimusvägen 12B, Upplands Väsby.

Kommunalrådet Anders Rosén, Väsnsterpartiet i Upplands Väsby, och Anders Skarin,ordförande i Väsby Konsthalls Vänner, diskuterar.
Elisabet Åkerman Lindblom med besökare.
Konst av Jeanette Fyhr beundras.
”Talgboll” av Jeanette Fyhr.
”I strömmen” av Jeanette Fyhr.
”Skadad” av Jeanette Fyhr.
”Distans” av Jeanette Fyhr.
Konstnären Jeanette Fyhr.
Glasskål ”Vinterbad” av Jeanette Fyhr.
Livlig diskussion mellan besökarna.
”Hundar i sängen” av Jeanette Fyhr.
”Ihopväxt” av Jeanette Fyhr.
”Med en mun” av Jeanette Fyhr.
Diverse keramikalster av Jeanette Fyhr.
Åsa Bjurberg Gartz med en av sina följeslagare, hunden Lajka.
”Landsvägen” av Anna Lindgren.
”Sommar” av Anna Lindgren.
”Vilopaus” av Anna Lindgren.
Jeanette Fyhr berättar att hon har en sådan glädje i att skapa fritt.
Anna Lindgren i samtal med Anders Skarin, ordförande i Väsby Konsthalls Vänner.
Anders Rosén invigde årets sista utställning med att bland annat berömma Väsby konsthall för allt de har gjort för konsten.
”Vandring på fjället” av Anna Lindgren.
”Hotellrum, Panaji” av Anna Lindgren.
”Relaxing, India” av Anna Lindgren.
Ingrid Bergquist från konsthallen får många frågor om konsthallens framtid.
Konstnären Anna Lindgren.
”Landsvägen” av Anna Lindgren beundras av två stavgångare.
Anders Rosén, Eva Wenkel och Anders Wenkel i diskussion över en kopp kaffe.
Verk av Jeanette Fyh.
”Hjärtkoll” av Jeanette Fyhr.
”Avigt bo” av Jeanette Fyh.
”Hjärtkoll” av Jeanette Fyhr.
”Hundar på hjärnan” av Jeanette Fyhr.